
Zespół Szkół „Elektryk” im. Noblistów Polskich w Słupsku
pracownik pomocniczy gastronomii
Pracownik pomocniczy gastronomii:Kierunek przeznaczony dla kandydatów z orzeczeniem o potrzebie kształcenia specjalnego, niepełnosprawność intelektualna w stopniu lekkim.
Pracownik pomocniczy gastronomii – wykonuje prace pomocnicze w obiektach świadczących usługi gastronomiczne:
- wykonuje czynności porządkowe w obiektach świadczących usługi gastronomiczne;
- realizuje prace związane z przechowywaniem żywności;
- wykonuje prace pomocnicze w pomieszczeniach produkcyjnych obiektu gastronomicznego;
- wykonuje czynności pomocnicze związanych z ekspedycją dań i napojów bezalkoholowych;
- ykonuje prace pomocnicze w części handlowo-usługowej obiektu gastronomicznego.
Uzyskane kwalifikacje w zawodzie:
- HGT.04 Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi gastronomiczne
Przedmioty punktowane w rekrutacji:
- język polski,
- język obcy,
- matematyka,
- informatyka.
Języki obce: język angielski lub język niemiecki.
Wybierając naukę w tym zawodzie:
- uczysz się zawodu w szkolnych pracowniach,
- masz możliwość dalszej nauki,
- będziesz przygotowana/y do wejścia na rynek pracy,
Po ukończeniu szkoły zdajesz egzamin państwowy i uzyskujesz wykształcenie zasadnicze branżowe.
Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.